Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- به رغم شیوع کرونا ، انفجار تروریستی امروز پایتخت افغانستان را لرزاند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا،  " خلیل اسیر " سخنگوی پلیس تخار امروز اعلام کرد: طالبان شب گذشته به خانه سرپرست فرماندهی پلیس شهرستان " خواجه غار " تخار حمله کردند و این درگیری تا بامداد امروز ادامه یافت که براثر آن سیزده نظامی و یک غیرنظامی کشته و پنج نفر دیگر زخمی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در این حمله سرپرست فرماندهی پلیس شهرستان خواجه غار زخمی و برادرش کشته شد. با رسیدن نیرو‌های کمکی به محل درگیری، طالبان از محل عقب نشینی کردند.
همچنین وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد: شش سرباز ارتش براثر درگیری با طالبان در شهرستان " ارغنداب " از توابع استان زابل کشته شدند.

هشدار جدی دولت افغانستان به طالبان
خبر دیگر اینکه وزارت کشور افغانستان امروز اعلام کرد: نظامیان افغان یک دستگاه کامیون مملو از چهار هزار کیلوگرم مواد منفجره را در شهرستان " غوریان " از توابع استان هرات در غرب افغانستان کشف و ضبط کردند.
همچنین مقامات محلی افغان امروز اعلام کردند: 10 نفر از اعضای طالبان در درگیری با نظامیان افغان در استان‌های قندهار و ارزگان به هلاکت رسیدند.
در پی افزایش حملات طالبان، دولت افغانستان هشدار داده است در صورتی که این حملات کاهش نیابد، عملیات گسترده‌ای برای سرکوب طالبان آغاز خواهد شد.
انفجار امروز شهر کابل پایتخت افغانستان چهار زخمی برجا گذاشت
وزارت کشور افغانستان اعلام کرد: یک خودرو سواری در منطقه " قاضی پلازا " از توابع حوزه نهم امنیتی کابل هدف انفجار بمب مغناطیسی قرار گرفت که براثر آن چهار نفر زخمی و راهی بیمارستان شدند.

طالبان: با هیات دولت افغانستان مذاکره نخواهیم کرد
موج جدید حملات طالبان در حالی صورت می گیرد که روز شنبه طالبان معرفی هیات مذاکره کننده از سوی دولت افغانستان را مخالف توافقنامه صلح با آمریکا خواند و اعلام کرد با آن مذاکره نخواهد کرد.
طالبان معرفی هیات مذاکره کننده از سوی دولت افغانستان را مخالف توافقنامه صلح با آمریکا خواند.
دولت افغانستان پس از رایزنی‌های بسیار، روز گذشته هیات 21 نفری گفت‌وگو کننده با طالبان را معرفی کرد.
اما طالبان در واکنش به این اقدام دولت، اعلام کرد که این هیات از سوی حکومت معرفی شده‌ و این «خلاف موضع اصولی» طالبان و توافق صلح آمریکا با این گر‌وه‌ است.
بر اساس این گزارش، ‏طالبان، اعلام کرد که دولت افغانستان می‌تواند همانند دیگر افغان‌ها به‌عنوان یک طرف در مذاکره شرکت کند.
این گر‌وه، در بیانیه امروز خود تاکید کرد برای رسیدن به صلح دایمی و واقعی، این تیم [هیات مذاکره کننده] باید با موافقت کامل تمامی‌ طرف‌ها تشکیل شود، تا بتواند نماینده تمامی طرف‌ها باشد. اما اکنون دیده می‌شود که دیگر طرف‌ها از تیم اعلام شده رضایتی ندارند.
طالبان همچنین تصریح کرد که با هیاتی گفت‌وگو خواهد کرد که براساس توافقات انجام شده و استانداردهای وضع شده تشکیل شده باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: افغانستان طالبان دولت افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۴۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک

حمله ناجوانمردانه به نمازگزاران در شهرستان «گذره» هرات که باعث شهادت شش تن از جمله امام جماعت این مسجد شد، بار دیگر خطر حضور و فعالیت تروریست‌های داعش و گروهک‌های تروریستی را یادآوری کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اگرچه در دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان کاهش یافته و هیئت حاکمه افغانستان در تامین امنیت نسبت به حکومت قبلی موفق‌تر عمل کرده‌‌ اما با این حال خطر حملات تروریستی همواره به عنوان تهدیدی علیه مردم ایران و افغانستان وجود داشته است.

ایران و افغانستان دو کشوری هستند که اهداف بالقوه حملات تروریستی گروه‌های افراطی و تکفیری هستند. طی بیش از دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان و ایران صورت گرفته است. کارشناسان معتقدند تروریست‌ها با نام و نشان‌های مختلف به دنبال ایجاد رعب و وحشت و تخریب در این دو کشور هستند.

تشریک مساعی افغانستان و ایران در مبارزه علیه تروریسم می‌تواند یکی از اهداف قابل توجه سیاستگذاران دو کشور باشد‌.

با توجه به اینکه گروه تروریستی تکفیری داعش مسئولیت حمله اخیر به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات را به عهده گرفته‌ است، اهمیت مبارزه دو کشور علیه این گروه تروریستی بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد چرا که تبانی گروه‌های مختلف که حمایت برخی سران خارج‌نشین را نیز همراه دارد، سرآغاز فتنه‌انگیزی و برافروختن جنگ منطقه‌ای است.

سخنان اخیر حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه ریاست جمهوری ایران در کابل مبنی بر اینکه افغانستان شریک ایران در مبارزه مشترک با تروریسم و بخصوص داعش است؛ نشان‌دهنده اهمیت مبارزه دو کشور علیه تروریسم بین‌المللی می‌باشد.

کاظمی قمی در واکنش به حمله تروریستی به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات در شبکه ایکس نوشته است: تروریسم و مشخصا داعش خراسان یک تهدید مشترک برون پایه برای ایران، افغانستان و کشورهای منطقه است؛ ما افغانستان را شریک خود در مبارزه با این تهدید مشترک می دانیم و همکاری در این حوزه از اولویت‌ها خواهد بود.

این سخنان نشان‌دهنده لزوم مبارزه مشترک ایران و افغانستان در زمینه تهدیدات تروریستی است.

گروه تروریستی داعش که به گفته کارشناسان یک پروژه آمریکایی است و برخی از مقامات آمریکایی همچون ترامپ نیز بر آمریکایی‌بودن آن اعتراف کرده‌اند، در یکی دو سال اخیر عملیات‌هایی در خاک‌ افغانستان و ایران انجام داده که این حملات منجر به شهادت چندین تن از شهروندان دو کشور شده است.

سیدحسن مرتضوی معاون سفارت ایران در افغانستان نیز با بیان اینکه ایران و افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم اهداف مشترکی دارند، معتقد است که سیاستمداران دو کشور می‌بایست در زمینه مبارزه با تروریسم بین‌المللی هم‌افزایی داشته باشند.

گروه تروریستی تکفیری داعش که ابتدا در سوریه فعالیت خود را آغاز کرده بود، پس از شکست این پروژه در سوریه، با حمایت آمریکایی‌ها به شمال افغانستان منتقل شدند و پس از آن حملاتی را در نقاط مختلف افغانستان و ایران انجام دادند.

اگرچه بسیاری از کارشناسان این حملات را به عنوان حملات کور (بدون هدف و سازماندهی) تلقی می‌کنند؛ با این حال شواهد نشان می‌دهد که بخشی از اعضای این گروه تروریستی ماموریت دارند تا به ناامنی در منطقه دامن بزنند و از این طریق سدی بر تعاملات اقتصادی شرکای منطقه‌ای افغانستان از جمله چین، روسیه و ایران شوند.

سخنان سفیر ایران در افغانستان مبنی بر لزوم مبارزه دو کشور علیه داعش‌، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع در امنیت افغانستان، ایران و منطقه است.

شایان ذکر است که مسئولان در افغانستان همواره به نبود پایگاه مشخص گروه تروریستی داعش در افغانستان تاکید کرده‌اند اما هر از گاهی این گروه تروریستی مسئولیت حملات در خاک‌ دو کشور افغانستان و ایران را به عهده می‌گیرد.

در اینکه داعش یک پروژه آمریکایی‌ است شکی نیست و بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف اصلی این حملات ایجاد حس ناامنی در کشورهای منطقه و در نتیجه تحت تاثیر قرار دادن روابط منطقه‌ای افغانستان است.

نکته قابل توجه در حملات تروریستی اخیر این است که تروریست‌ها با هدف قرار دادن شیعیان افغانستان، بدنبال اهداف مشخصی در منطقه هستند، این اقدامات در ادامه خط نفاق افکنانه دشمنان دو کشور قابل تامل است.

ناامنی و ایجاد حس رعب و وحشت در میان مردم منطقه از اهداف گروه‌ تروریستی تکفیری داعش به شمار می‌رود.

مجاهد: از تهدید داعش در افغانستان بزرگنمایی می‌شودرصد داعش در افغانستان با چشمان چینیحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیست

با توجه به آنچه گفته شد لزوم مبارزه توامان افغانستان و ایران و تشریک مساعی علیه تروریسم بین‌المللی می‌تواند به عنوان یک اصل اجتناب‌ناپذیر در روابط دو کشور مفروض باشد.

افغانستان، ایران و کشورهای منطقه به خوبی درک کرده‌‌اند که امنیت منطقه متکی به روابط حسنه میان کشورهای همسایه است.

آمریکا با این که در ظاهر افغانستان را ترک کرده، اما از بازی بیرون نرفته است و با کارت داعش بازی می‌کند. می‌توان نتیجه گرفت که داعش تنها کارت باقیمانده در دستان آمریکاست که با آن بدنبال ناامن‌سازی افغانستان و تنگ کردن فضا برای شرکای جدید اقتصادی افغانستان از جمله کشورهای همسایه است.

کشورهای منطقه باید هوشیار باشند و برای تهدیدات مشترک، تصمیمات مشترک و مبارزه مشترک را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار دهند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • بازخوانی یک جنایت
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد